Magazín, Strana 9

Jak si připravit dezinfekční přípravek?

Dezinfekce v domácnosti snad nikdy nebyla potřebnější a důležitější než v tomto období. Nejen ruce, ale i předměty a povrchy, kterých se často dotýkáme, jsou potřeba dezinfikovat ideálně na denní bázi...

Zemito má jeden rok! Jak vzniklo a kdo ho založil se dozvíte v našem rozhovoru s majiteli Ninou, Marianem a Mojmírem

Kdo vlastně založil Zemito? Inspirativní příběh tří přátel, kteří učí Čechy i Slováky, že odpad je naši vlastní odpovědnost.  Zemito oslavuje! Je to už rok od té doby, co se meneodpadu.shop pře...

Co vše dokáží samozavlažovací nádoby na pěstování rostlin?

Vyšší teploty, víc slunce, zpívání ptáků a postupné probouzení přírody naznačují, že zima je zase nenávratně pryč. I přesto, že ta letošní tak přísná nebyla, všichni se na její odchod určitě už těšíme...

Vajíčko na praní aneb šetrné praní pro vaši pokožku, přírodu i peněženku

Přicházející jaro nese s sebou kromě rozkvetlých stromů a dlouho očekávaných, prvních teplých slunečních paprsků i chuť uklízet v našich domácnostech. Zaprášené záclony, deky z dlouhých zimních večerů...

Žlučové mýdlo od Tierra Verde

V době obrovského výběru pracích a hygienických prostředků se kromě ekologických možností většinou setkáváme s chemií, která často není nutná. Na trhu jsou nabízeny různé typy mýdel a detergentů, od t...

Zemiteam testuje: Veronika a její začátky s ekologickou drogerií

Kdy jsi začala přistupovat k uklízení ekologičtěji?  Mnohé návyky si nesu už z domova, od rodičů. Před několika lety jsem začala s čištěním koupelny výhradně octem. Ocet jsme v domácnosti použív...

Domácí máslo - jak na to

Čerstvý voňavý kváskový chlebíček a na něm natřené domácí máslo. To zní jako pohádka. Je pravda, že chléb z domácího kvásku si doma vyrábí stále více a více lidí. Obecně se doma vyrobené potraviny těš...

Lucie doporučuje: Ekovzdělávání v "době domácí"

Donedávna jsme byli pohlceni naší obvyklou denní rutinou, činnostmi, termíny a tempo rychlé doby nás nenechalo vydechnout. A najednou.. Za pár týdnů je všechno jinak. Vše se zpomalilo a utichlo. Zůstá...

Jak vyrobit pesto z medvědího česneku?

Je to tu zas - jaro, česneku čas. A ne jen tak ledajakého. Medvědí česnek patří mezi sezónní rostlinky, které můžeme díky shovívavosti přírody i konzumovat. Na sběr ale máme omezený čas - kvetoucí a o...

Proč jsou ekologické výrobky dražší?

Toto je většinou první otázka, která napadne kdejakého skeptika zelených produktů. A my se vůbec nedivíme. Proč obrátit celý svůj život naruby a začít žít ekologicky? Kdysi měli lidé za blázny i veget...