Včelovak Luční kvítí + Včelopravář

Kód: 1192003
Novinka
Značka: Včelobal
399 Kč
Skladem - Hned posíláme (>2 ks)
Možnosti doručení

Na skladě jsme objevili zapomenutých pár kusů malého Včelovaku. Voskový povrch už se trochu ztratil, a tak jsme k němu přibalili i 1 balení včelího vosku. Vrstvu si jednoduše doma obnovíte a včelovak bude jako nový!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Včelobal – slovenská včelí revoluce, která se dotkne vašich potravin i srdce. Nepřeháníme! Krásné motivy látkových ubrousků navoskovaných včelím voskem si vás svými vlastnostmi a přívětivostí získají. Alobalu a celofánu řeknou ne za vás. Jsou přirozeně přilnavé a prodyšné - není je tedy třeba navlhčovat a dokážou bezpečně přikrýt i fermentující potraviny (jogurt, těsto na chleba apod.).

  • Vhodný pro běžnou velikost chleba, 700g či 7 ks žemliček.
  • Včelovaky jsou určeny výhradně k balení nemastných pekárenských výrobků, jelikož drobné částečky jiných potravin, tuků či sýrů se mohou sbírat v rozích sáčku a později způsobit neplechu.

VčelOpravář je směs přírodního včelího vosku, pryskyřice a jojobového oleje.

  • Obnoví voskovou membránu Včelobalu, aby byl znovu přilnavý, tvarovatelný a lépe chránil potraviny.
  • Pravidelnou údržbou vaše voskové obaly vydrží několik let intenzivního používání.
  • Celá tato aromatická činnost trvá přibližně 20 minut.
  • Je třeba: 2x pečící papír, jemné struhadlo, VčelOpraváře, žehličku

Jeden kus VčelOpraváře postačí přibližně na obnovu Včelobalu velikosti S, M, L.

Postup:

  1. Voskovou směs Včelopravář necháme zchladit v ledničce alespoň 2 hodiny. Následovně se bude snadněji strouhat či krájet na drobné kousky.
  2. Na pracovní plochu položíme pečící papír. Na papír umístíme Včelobal, který chceme obnovit. Rovnoměrně nasypeme ne příliš mnoho voskových pilin, minimálně 5 cm od okrajů. Množství vosku odhadujeme v závislosti na opotřebení Včelobalu.
  3. Včelobal s nastrouhaným voskem přikryjeme druhým pečícím papírem. Žehličku nastavíme na mírnou teplotu, necháme zahřát.
  4. Přejíždíme žehličkou po papíře tak, aby se voskem pokryla co nejrovnoměrněji celá plocha Včelobalu. Zdánlivé bubliny pod pečícím papírem není třeba vytlačovat, nemají vliv na výslednou kvalitu navoskování ubrousku.
  5. Ubrousek oddělíme od pečicího papíru, dokud je horký. Pozor na prsty!

Bez žehličky? Nevadí!

Pokud nemáte žehličku, Včelobal si můžete obnovit v troubě. První dva kroky jsou totožné.

Následuje vyhřátí trouby na 200 °C. Včelobal umístěný na pečícím papíru položíme na plech tak, aby se nedotýkal stěn trouby. Plech vložíme do trouby a sledujeme tání vosku, abychom plech včas vyjmuli. Nedoporučujeme nechávat Včelobaly v troubě déle než 2 min, jelikož kombinace vosku a bavlny je velmi lehce hořlavá!

Údržba:

Při nutnosti umytí, ubrousek umyjte pouze ve vlažné vodě a vysušte. Při správné péči by vám měl vydržet i víc než rok. Pro obnovení jeho schopností se dá nanovo navoskovat a používat dál.

Včelobal je pro styk s potravinami přímo stvořený - přesvědčte se sami!

  • Slovenský výrobek z lokálního včelího vosku
  • Čistě přírodní obal, ekologický a kompostovatelný produkt
  • Stvořený pro styk s potravinami
  • Krásný design, výdrž a funkčnost
  • Nenáročná údržba
  • Přirozeně přilnavý a prodyšný

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola