Včelovak Luční kvítí + Včelopravář
Kód: 1192003Související produkty
Detailní popis produktu
Včelobal – slovenská včelí revoluce, která se dotkne vašich potravin i srdce. Nepřeháníme! Krásné motivy látkových ubrousků navoskovaných včelím voskem si vás svými vlastnostmi a přívětivostí získají. Alobalu a celofánu řeknou ne za vás. Jsou přirozeně přilnavé a prodyšné - není je tedy třeba navlhčovat a dokážou bezpečně přikrýt i fermentující potraviny (jogurt, těsto na chleba apod.).
- Vhodný pro běžnou velikost chleba, 700g či 7 ks žemliček.
- Včelovaky jsou určeny výhradně k balení nemastných pekárenských výrobků, jelikož drobné částečky jiných potravin, tuků či sýrů se mohou sbírat v rozích sáčku a později způsobit neplechu.
VčelOpravář je směs přírodního včelího vosku, pryskyřice a jojobového oleje.
- Obnoví voskovou membránu Včelobalu, aby byl znovu přilnavý, tvarovatelný a lépe chránil potraviny.
- Pravidelnou údržbou vaše voskové obaly vydrží několik let intenzivního používání.
- Celá tato aromatická činnost trvá přibližně 20 minut.
- Je třeba: 2x pečící papír, jemné struhadlo, VčelOpraváře, žehličku
Jeden kus VčelOpraváře postačí přibližně na obnovu Včelobalu velikosti S, M, L.
Postup:
- Voskovou směs Včelopravář necháme zchladit v ledničce alespoň 2 hodiny. Následovně se bude snadněji strouhat či krájet na drobné kousky.
- Na pracovní plochu položíme pečící papír. Na papír umístíme Včelobal, který chceme obnovit. Rovnoměrně nasypeme ne příliš mnoho voskových pilin, minimálně 5 cm od okrajů. Množství vosku odhadujeme v závislosti na opotřebení Včelobalu.
- Včelobal s nastrouhaným voskem přikryjeme druhým pečícím papírem. Žehličku nastavíme na mírnou teplotu, necháme zahřát.
- Přejíždíme žehličkou po papíře tak, aby se voskem pokryla co nejrovnoměrněji celá plocha Včelobalu. Zdánlivé bubliny pod pečícím papírem není třeba vytlačovat, nemají vliv na výslednou kvalitu navoskování ubrousku.
- Ubrousek oddělíme od pečicího papíru, dokud je horký. Pozor na prsty!
Bez žehličky? Nevadí!
Pokud nemáte žehličku, Včelobal si můžete obnovit v troubě. První dva kroky jsou totožné.
Následuje vyhřátí trouby na 200 °C. Včelobal umístěný na pečícím papíru položíme na plech tak, aby se nedotýkal stěn trouby. Plech vložíme do trouby a sledujeme tání vosku, abychom plech včas vyjmuli. Nedoporučujeme nechávat Včelobaly v troubě déle než 2 min, jelikož kombinace vosku a bavlny je velmi lehce hořlavá!
Údržba:
Při nutnosti umytí, ubrousek umyjte pouze ve vlažné vodě a vysušte. Při správné péči by vám měl vydržet i víc než rok. Pro obnovení jeho schopností se dá nanovo navoskovat a používat dál.
Včelobal je pro styk s potravinami přímo stvořený - přesvědčte se sami!
- Slovenský výrobek z lokálního včelího vosku
- Čistě přírodní obal, ekologický a kompostovatelný produkt
- Stvořený pro styk s potravinami
- Krásný design, výdrž a funkčnost
- Nenáročná údržba
- Přirozeně přilnavý a prodyšný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.